KIK Productions

artiesten

Tangarine

Biografie

Over Tangarine

cd There and Back

Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. Hun album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De plaat die uitkomt op 23 september 2016, loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek. De opnames vonden eerder dit jaar plaats in de studio van de roemrijke rootsband Calexico in Tucson, Arizona. Calexico-voormannen John Convertino en Joey Burns vormen op There and Back de ritmesectie van Tangarine.


samenwerking Calexico

'Certain people decide to be songwriters, but these guys just have to write songs', zei drummer Convertino over de broers. Die uitspraak deed hij in een gesprek met Jeroen Willems, die een documentaire over de opnames heeft gemaakt. Convertino: 'If you have songs that are so complete and so natural, it’s easy to play too.' Ook Joey Burns roemt de broers: 'They are very talented as songwriters, singers and performers.' Convertino en Burns spelen mee tijdens de albumpresentatie begin oktober in concertzaal Tivoli in Utrecht.


theater

Na de albumpresentatie in oktober 2016 toeren ze met hun Nederlandse band (Rolf Verbaant: gitaar en pedal steel, Robin Buijs: drums en David Corel: bas) langs enkele zalen om vervolgens begin 2017 de theaters in te gaan met de show From Tucson with Songs. Tijdens deze avonden putten Arnout en Sander uit de muziek van hun nieuwste album en vertellen ze over de totstandkoming ervan. Begin 2016 maakten ze namelijk een uitvoerige road trip door de Verenigde Staten: van de gekte in New York naar de armoede in Chicago tot de woestijnpracht in Texas. Ze wilden ontsnappen aan de hectiek in Nederland en de basis terugvinden van hun muzikale bestaan: de eenvoud van twee stemmen en twee gitaren.

Het album There and Back is de opvolger van Move on, dat in augustus 2014 werd uitgebracht. Dit optimistische, beatlesque folkalbum was de tweede plaat die ze uitbrachten bij platenlabel Excelsior Recordings. Vanaf dat najaar stond Tangarine bovendien in tientallen volle theaters met hun show In Stereo, waarin ze vertelden en zongen over hun bestaan als eeneiige, maar altijd strijd voerende broers.

In seizoen 2018 - 2019 reizen de mannen met hun derde theaterconcert Uiteen langs de theaters. Ook dit keer nemen ze (pedal steel)gitarist Rolf Verbaant, drummer Robin Buijs en bassist David Corel mee. Voor de opname van de gelijknamige cd gingen de mannen ook deze keer naar Tucson in Arizona. Inmiddels is er wel het een en ander veranderd in hun levens: de mannen staan nog wel samen op het podium, maar ze hebben ieder andere wegen ingeslagen. Dat is een thema van hun cd en theaterconcert. 


huisband DWDD 

In 2013 was Tangarine landelijk doorgebroken. Dit gebeurde dankzij hun veelgeprezen, introspectieve album Seek and Sigh. Dit was hun eerste plaat, na vier in eigen beheer, die uitkwam bij het platenlabel Excelsior. In de slip stream van dit album werden ze de huisband van het tv-programma De Wereld Draait Door en deden ze een uitverkochte clubtour en veel optredens op grote festivals.