KIK Productions

voorstellingen

DEBJET

Persinformatie

DEBJET
  • Ruud Smulders
  • Youp van den Boogaard
  • Chiel Eppink
  • Bram Brouwers
Blonde jongens: Ruud Smulders, Youp van den Bogaard en Chiel Eppink
Tim: Tim Hogeweg
muzikant: Bram Brouwers

regieadviezen: Tim Kamps
sound design: Jelle Bruinsma
techniek: Theatervogels
met dank aan: DE MIRAKELSE TV-TUNES COVERBAND, Stef Touw, Silvester Zwaneveld, Joost Spijkers, Marcellino Bogers en Hans Smulders
fysiek cabaret 2017-2018

DEBJET

fysiek, feestelijk en fantastisch

De Blonde Jongens en Tim - kortweg DEBJET - wonnen in 2014 de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Wie hun avondvullende debuutvoorstelling ziet, begrijpt wel waarom. Geïnspireerd door fysieke acts als de Ashton Brothers gaan deze toptalenten verder waar Waardenberg & De Jong ooit ophielden.

Het debuut van De Blonde Jongens en Tim gaat overal en vooral - gelukkig maar -nergens over. Gekleed in spijkerhotpants en strakke, witte T-shirts laten deze jonge honden van het Nederlandse cabaret een tsunami van visuele grappen, gewelddadige audiocollages en hilarische ongein op het publiek los. De blonde jongens, een soort stuiterende wannabe Chippendales, worden voortdurend in de wielen gereden door hun kompaan Tim, een vadsige sukkel die tegen wil en dank als een vraatzuchtige rode draad door de voorstelling heen banjert.

DEBJET is fysiek, feestelijk en fantastisch. Imaginaire goochelacts gaan hand in hand met billenkletsende travestieacts. Kungfuvechters ontregelen heftige Griekse tragedies. Je kunt het zo gek niet bedenken of DEBJET schotelt het je voor. Cabaret voor het publiek van de toekomst.