KIK Productions

voorstellingen

Terror

Persinformatie

Terror © www.corbino.nl
  • Jeroen Spitzenberger
  • Johanna ter Steege
  • Clairy Polak
  • Khaldoun Alexander Elmecky
  • Kristen Denkers
  • Bob Schwarze
met Jeroen Spitzenberger (verdachte majoor Koch), Johanna ter Steege (officier van justitie Nelson), Clairy Polak (rechter), Bob Schwarze (getuige luitenant-kolonel Van der Laan), Khaldoun Alexander Elmecky (advocaat meester Buijs) en Kristen Denkers (getuige mevrouw Meier)
regie: Peter de Baan
oorspronkelijke tekst: Ferdinand von Schirach
vertaling: Chiara Tissen
producent: Senf Theaterpartners i.s.m. Kik Productions
meer informatie en interviewaanvragen: Senf Theaterpartners, Hildegard van Dam | hildegard@senf.nl | 010 5937 481

www.terror-devoorstelling.nl
toneel 2017-2018

Terror

Piloot staat terecht!
Redder van 54.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers?
Het lot ligt in uw handen

Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt?

Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op de ArenA waar op dat moment een interland Nederland – Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F-16’s worden de lucht in gestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de F-16-piloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te sparen.

In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten en bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest boeiende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van justitie, Clairy Polak de rechter en u, de jury! Elke voorstelling is er een nagesprek o.l.v. Clairy Polak.