KIK Productions

voorstellingen

The best of Einaudi

Persinformatie

The best of Einaudi © Jan van Gorselen
componist: Einaudi
zit- of ligconcert 2017-2018

The best of Einaudi

De internationaal vermaarde sterpianisten Sandra en Jeroen van Veen spelen een avondvullend programma met werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Pianoduo Sandra & Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi werken voor één piano, soms aangevuld met één of meer extra keyboards. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen. Sandra en Jeroen namen alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics. Deze cd met de naam Waves stond in 2014 drie maanden in de top 20 van Duitsland en hun dubbelcd staat hoog in de iTunes-hitlijsten. Ze brachten deze muziek ook uit op vinyl. Critici zeggen dat het geen klassieke muziek is, maar wat is het dan wel? Oordeel zelf en kom naar het theater voor The best of Einaudi.

Sandra van Veen heeft naast haar concertleven en vele cd-opnames een drukbezochte lespraktijk, waarin zij gespecialiseerd lesgeeft aan onder anderen zeer jonge kinderen, hoogbegaafde kinderen en kinderen met autisme.

Jeroen van Veen heeft meer dan honderd cd’s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Yiruma, Simeon ten Holt en Arvo Pärt.

Let op! Dit is een ligconcert, dus neem uw matrasje, matje of zitzak mee. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. 

NB. In een aantal theaters speelt Jeroen van Veen het concert solo. En in sommige gevallen verschilt de lengte van de uitvoering. Check s.v.p. de website van het betreffende theater voor meer informatie. 

www.pianoduo.org || www.canto-ostinato.com || www.ligconcert.nl


In april 2016 ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs 2016 van het radioprogramma De Klassieken! Aldus de NPO Radio 4-jury: 'Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.' De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.