KIK Productions

voorstellingen

theaterconcert Dekoor Close Harmony

Persinformatie

theaterconcert Dekoor Close Harmony © Jelmer de Haas
  • muzikaal leider
  • Uli Wentzlaff-Eggebert
  • Patrick Onderweegs
muzikaal leider: Christoph Mac-Carty
Uli Wentzlaff-Eggebert: bas
Patrick Onderweegs: drums

regie: Roeland Müller
theaterconcert 2017-2018

theaterconcert Dekoor Close Harmony

Dekoor Close Harmony staat voor altijd in het collectieve geheugen gegrift als de jonge groep die op Pinkpop 2014 heeft opgetreden met The Rolling Stones. Ze stonden in de etalages van Giel Beelen en De Wereld Draait Door en ook andere media konden er geen genoeg van krijgen.

Toch was het niet toevallig dat het management van The Stones bij dit sexy, Hollandse koor terechtkwam. Een lofzang op de vocal group Dekoor Close Harmony kan namelijk al snel ontaarden in een beschrijving van hun prijzenkast. De groep verwierf nationale bekendheid met het winnen van het televisieprogramma Korenslag in 2007. Daarnaast werd Dekoor in 2011 en in 2013 op het BALK Vocal Light Top-festival verkozen tot de beste grote vocal group van Nederland. Ook internationaal wist het koor zich te onderscheiden. In 2010 werden deze Nederlandse talenten wereldkampioen in de categorie ‘jazz’ op de World Choir Games in China. In de zomer van 2012 reisde Dekoor af naar de Verenigde Staten om tijdens de World Choir Games deze titel met succes te verdedigen. Naast de titel wereldkampioen jazz werd deze keer ook de wereldtitel in de categorie ‘pop’ behaald. En ja: ook de competitie in Riga in 2014 werd weer door Dekoor gewonnen. Het is een palmares waar dit studentenkoor uit Utrecht best trots op mag zijn.

Nog interessanter dan de inhoud van de prijzenkast is wat er op het podium te horen en te zien is. Dekoor grossiert in gedurfde jazz, pop en gospel en staat bekend om de variëteit in repertoire, superieure stemtechniek en een fantasierijke podiumpresentatie. Waar de meeste koren vaak statisch in een rij staan, creëert regisseur Roeland Müller een theatrale setting die iedere song nét dat beetje extra geeft. Dat alles maakt een optreden van Dekoor tot een bruisende en energieke muziektheatershow, waarin de verstilling van emotionele ballades wordt afgewisseld met het zinderend muzikaal geweld van bekende popnummers of de aanstekelijke swing van jazzhits. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty treedt Dekoor op in binnen- en buitenland, hetzij a capella, hetzij begeleid door een professioneel jazztrio. In de zomer van 2016 waren ze te gast op het wereldberoemde Sziget Festival in Hongarije. In 2018 bestormt Dekoor voor het derde jaar op rij de Nederlandse theaters. 

Dekoor onderscheidt zich door te streven naar een zo gevarieerd mogelijk programma. Allerlei muziekstromingen passeren de revue: lichte muziek zoals jazz, rustige ballads, stevige pop, swingende latin grooves, bigband classics, musicalsongs, maar ook experimentele en klassieke stukken. Dekoor heeft ook een aantal albums gemaakt, waaronder A.O.K., Still Crazy, Beter Dan Ooit en Tuesdays.