KIK Productions

artiesten

Ellen Pieters

Biografie

Over Ellen Pieters

Ellen Pieters is actrice en zangeres en speelt in theater-, film- en televisieproducties. Daarnaast speelt zij ook in bedrijfsfilms en tv-commercials die ze tevens kan inspreken of inzingen, hetgeen ook geldt voor radiocommercials.

Ellen Pieters is geboren op 29 februari 1964 te Purmerend. Nadat ze de MAVO, HAVO en het Atheneum doorlopen heeft, weet ze het zeker - ze wil naar de Kleinkunstacademie. Ze doet auditie en wordt direct aangenomen. In 1991 rondt ze de opleiding af. Ellen heeft een fantastische stem en is een rascomédienne.


Spijkers met Koppen

Vanaf 1992 tot 2000 is ze te beluisteren als vaste cabaretière/ zangeres in het radioprogramma Spijkers met Koppen van de VARA. Bovendien is ze actrice in het televisieprogramma Het Klokhuis van de NPS. In diezelfde periode speelt ze in diverse bedrijfsfilms van onder anderen Joost Ranzijn, allerlei televisieseries, waaronder het populaire, satirische consumentenprogramma Ook dat nog! en in Kopspijkers waar ze tot mei 2002 onderdeel uitmaakt van het cabaretforum. Voor de PARADE speelt ze in een aantal toneelstukken in de regie van Tosca Niterink, waaronder Helga & Helmut (1996-1997).

In 2000 acteert ze in Omhoog die Stok samen met onder anderen Nelly Frijda en Peer Mascini in de regie van Victor van Swaay en in 2000-2001 is ze te zien én te horen in de musical Het Mysterie van Charles Dickens, geregisseerd door Bruun Kuijt.


cabaret, toneel en televisie

Haar eerste cabaretvoorstelling Primeur maakt ze in 1999-2000, in de regie van Tosca Niterink. In 2001 vervolgens presenteert ze samen met Lucretia van der Vloot haar tweede avondvullende cabaretprogramma Klotewijven! waarvoor ze gedeeltelijk de teksten schrijft. In datzelfde jaar speelt ze in de succesvolle Vagina Monologen

In 2002 schittert ze in de rol van Lena in 't Schaep met de 5 Pooten, de klassieker van de televisie, herschreven voor het theater en geplaatst in een nieuw jasje, anno 2002.

Samen met Niek Barendsen en anderen speelt Ellen in FIT voor de NPS. FIT zit boordevol korte, hilarische sketches. Ook in Kopspijkers is Ellen regelmatig van de partij, onder anderen in de rol van Maxima.

In het voorjaar van 2018 vinden de opnames voor de SBS-serie Zoek de fouten plaats, die later wordt uitgezonden.  

Vanaf 2014 is ze ook regelmatig te zien in de televisieprogramma's van de NTR, zoals Welkom bij de Romeinen, Het Klokhuis en Nieuw Zeer.


John Kraaijkamp Musical Awards

In 2003 en 2004 speelt Ellen de rol van Mary in de musical Merrily we Roll Along van Steven Sondheim, geproduceerd door Het Ballet van Vlaanderen. Deze rol levert haar een nominatie op voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2004.

Van 2004 tot en met voorjaar 2005 is Ellen te zien in de komedie De Gelukkige Mandarijn van Frank Houtappels in regie van Porgy Franssen over een reünie van de medewerkers van een eens florerend, Chinees restaurant.

In seizoen 2005-2006 speelt ze in de pittige komedie De Andere Sexe van David Tristram en vanaf maart tot en met mei 2006 is ze samen met Marjan Luif te zien in Zwanenzang.

In 2006 - 2007 speelt Ellen de rol van prostituee Blonde Greet in de komische musical Wat zien ik? Het levert haar de prijs voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol tijdens Het Duimen Gala 2007 en een nominatie voor beste vrouwelijke hoofdrol van de John Kraaijkamp Musical Awards 2007 op.

Gedurende 2007 - 2008 is ze te zien in de musical Ganesha, een perfecte God en in Verplichte Figuren, een musicalcomedy, in de geest van Woody Allen, over negen mensen die wachten. Voor de laatst genoemde voorstelling wordt ze opnieuw genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2008, in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol. 

In de periode 2008, 2009 en 2010 speelt ze de rol van Kniertje - 'De vis wordt duur betaald' - in de musical Op Hoop van Zegen, naar het klassieke toneelstuk van Herman Heijermans. 
Van 2010 tot en met voorjaar 2011 is Ellen te zien in de musical comedy Lichtjes in je ogen, geschreven door Haye van der Heyden. Aansluitend speelt ze de Darmdialogen, een komische voorstelling over darmen, in diverse Nederlandse ziekenhuizen. 


De Zangeres zonder Naam

In 2011 - 2012 treedt ze in de voetsporen van Mary Servaes in De Zangeres zonder Naam; een muzikale theaterproductie.

 


solovoorstelling

Van 2012 tot en met 2013 speelt ze in de komedie Shirley Valentine, voor het eerst solo op het toneel! Het is het ontroerende, romantische verhaal over de Engelse huisvrouw Shirley Valentine, die zichzelf terugvindt in de armen van een charmante Griek. In de zomer van 2013 is ze te zien in Fanny & Marius van Theatergroep Suburbia en in Hij gelooft in mij, de musical over het leven van André Hazes. 

Voorjaar 2014 staat ze op de planken als de moeder van Mus, het gouden keeltje in de muziekkomedie Little Voice.
Tot en met april 2015 speelt ze in De Zere Neus van Bergerac van het RO theater.Rechercheur Ria

Op televisie is ze in 2009 te zien in de komedie Zeg 'ns Aaa en als presentatrice in 2010 in Van Zon op zaterdag, een satirisch programma over actuele, maatschappelijke vraagstukken. In 2013 werkt ze mee aan de telefilm Lieve Celine, naar het boek van Hanna Bervoets en speelt ze vanaf augustus 2013 in Ik ook van jou, een komedie van SBS.
Vanaf april 2014 speelt ze de hoofdrol in de politieserie Rechercheur Ria op SBS 6, waarin ze als schijnbaar doodgewone vrouw en moeder van een tweeling met haar intuïtie diverse moordzaken oplost. 


Rocky Horror Show 

Tot en met mei 2016 speelt Ellen in de muzikale komedie Chakra's & Chardonnay en in de zomer van 2016 vertolkt ze een paar maanden de hoofdrol (Margo Miller) in de musical In de ban van Broadway van DeLaMar Producties. Voorjaar 2017 is ze Adèle Bloemendaal in de musical De Grote Drie. Over deze rol van Ellen schreef Musical Journaal: 'Ellen Pieters (De zangeres zonder naam, Op hoop van zegen) vertolkt op fenomenale wijze de rol van de recentelijk overleden Adèle Bloemendaal. Waar de bijzondere verschijning die Adèle was kan neigen naar een karikatuur, weet Ellen overtuigend en onvermengd haar persoonlijkheid neer te zetten door middel van stemgebruik en lichaamstaal.' En de Volkskrant: 'De absolute klapper is Ellen Pieters.' Midden in de zomer 2018 wordt de voorstelling nog een aantal keren gespeeld in DeLaMar Theater. 
Van april tot en met december 2019 speelt Ellen Riek in de musical 't Schaep met de 5 Pooten. In het gelijknamige café vieren Riek, Kootje de Beer, buurvrouw Doortje en de andere vaste stamgasten het leven met elkaar. In voorjaar 2020 is ze te zien in de musical Goodbye Norma Jeane. Musicalsites.nl gaf de voorstelling vijf sterren en schreef over Ellen: 'Ellen Pieters beschikt over een mooie droge humor met een perfecte timing'.
Omwille van corona zijn een aantal voorstellingen komen te vervallen. Om die reden wordt ook de geplande voorstelling Rocky Horror Show een seizoen verplaatst. In najaar 2020 speelt Ellen in De Grote Drie, een voorstelling die ze al eerder speelde. Ditmaal coronaproof én in een concertversie. 
In augustus 2021 gaat alsnog de musicalversie van de Rocky Horror Show van start met Ellen in de rol van Magenta. De Volkskrant waardeert haar komische talent, en de musical wordt jubelend onthaald door de pers.