KIK Productions

artiesten

Petra Berger

Biografie

Over Petra Berger

Petra Bergers stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke en Keltische domein als in de popmuziek. Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken in alles wat zij zingt. Zij weet als geen ander haar publiek te raken met haar engelachtige, loepzuivere stem.


wat eraan vooraf ging

Petra’s carrière begint in 1987 wanneer zij samen met haar zus het duo Chess opricht. Haar hart gaat uit naar de wereld van de musical en daarvoor bekwaamt zij zich uitgebreid op het gebied van zang, dans en acteren. Na diverse rollen gespeeld te hebben in musicals zoals Sweeney Todd, The Beauty and the Beast en The Sound of Music, start zij in 2001 met veel succes een internationale solo carriere. Ze brengt tussen 2001 en 2007 in samenwerking met Universal Music een drietal, verrassende classical cross-overalbums uit. De albums bevatten speciaal voor haar geschreven materiaal gecombineerd met opvallende bewerkingen van klassieke werken. Het eerste album Eternal Woman wordt razendsnel goud en vervolgens platina. Ook in het buitenland blijft haar succes niet onopgemerkt, in diverse landen breekt Petra door met haar vernieuwende sound.

Duetten (zowel op cd als live tijdens concerten) met wereldsterren als Andrea Bocelli en Alessandro Safina volgen. Petra wordt veelvuldig gevraagd voor gastoptredens bij concerten van toonaangevende symfonieorkesten in zowel binnen- als buitenland (o.a. in China en Turkije) Ook is zij een veelgevraagd soliste bij koren en treedt zij regelmatig op in grote kathedralen en kerken.


theatervoorstellingen

In Nederland toert ze sinds 2003 ieder jaar met haar eigen band en koor met veel succes langs de Nederlandse theaters. Een bijzondere samenwerking met pianist Jan Vayne in het theater in 2008 resulteert in een prachtig akoestisch album Crystal.

In 2011 komt een lang gekoesterde droom uit. Petra brengt het album Touched by Streisand uit met daarop de mooiste Streisand-songs. Zij toert hiermee ook langs de theaters. Op de Nederlandse publieke zender wordt een muziekspecial van dit album uitgezonden. In 2012 viert zij haar 25-jarige jubileum met een reeks concerten. Een indrukwekkend overzicht van haar jarenlange carrière. In 2013 en 2014 staat de agenda vol gepland met twee theatertournees: Closer than Ever samen met pianist Jan Vayne en het programma Eternal Songs in een setting met haar eigen band.

Vanaf september 2014 tot juni 2015 speelt Petra een hoofdrol in een nieuwe, speciaal voor Vereniging de Zonnebloem geschreven musicalproductie en staat daarmee zeventig keer in de Nederlandse theaters.

In het voorjaar van 2015 geeft Petra samen met een fantastisch koor Voice een reeks nieuwe, lichtklassieke en spiritueel getinte concerten onder de titel You Raise Me Up in diverse mooie kerken in Nederland.

In het najaar van 2015 gaat een nieuw solotheaterprogramma in première met de titel Zoektocht naar geluk. Het programma biedt een bijzondere combinatie van persoonlijke vertellingen over het thema geluk en muziek uit haar eigen repertoire afgewisseld met nieuw materiaal. In het voorjaar van 2016 verschjnt haar nieuwe Nederlandstalige single De Hoogste Tijd.


Tribute to Barbra Streisand / Pure Passie

De 75ste verjaardag van levende legende Barbra Streisand in 2017 vormt voor Petra de aanleiding om in het theaterseizoen 2017-2018, 2018 - 2019 en 2019 - 2020 een speciale tribute aan haar grote inspiratiebron te brengen. Petra en haar band brengen prachtige klassiekers uit het rijke oeuvre van Streisand.
Samen met haar Amici (band), met als speciale gast zanger en pianist Alessandro Neri, wijdt ze tevens een programma aan Italiaanse aria's, pophits, filmmuziek en eigen repertoire. Het heet PASSIONE ITALIANA. In maart 2019 verschijnt eveneens haar cd PASSIONE met repertoire uit haar voorstelling PASSIONE ITALIANA. De reprise van de theatertournee is in 2019-2020.
Door corona zijn een aantal voorstellingen van Tribute to Barbra Streisand in voorjaar 2020 afgelast. Die worden alsnog gespeeld in najaar 2020, evenals de speciaal omwille van corona ontwikkelde voorstelling Pure Passie.   


© website Petra Berger