KIK Productions

artiesten

Floris Kortie en Vera Kooper

Biografie

Over Floris Kortie en Vera Kooper

Floris Kortie (32) is presentator en programmeur. Als voorzitter van Entrée, de jongerenvereniging van Het Concertgebouw, rolde hij de wereld van de klassieke muziek in. Hij werkte voor online platform 24classics en als muzieksamensteller bij Classic FM. Sinds 2015 is hij wekelijks te zien in het NTR-programma Podium Witteman op NPO 2. Daarnaast presenteerde hij programma's als Klassiek viert de Zomer, Hart & Ziel en Nederland op de Sofa. In seizoen 2019-2020 maakt Floris zijn debuut in het theater met een eerbetoon aan zijn grote muzikale held Ludwig van Beethoven in Het jaar 250 na Beethoven. De reprise volgt in 2020-2021. 


Vera Kooper (30) is pianiste. Ze begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en soleerde op haar twaalfde al in het Eerste pianoconcert van Beethoven. Het jaar erna werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Den Haag. Tijdens haar vervolgstudie in Salzburg vormde ze het Delta Pianotrio, waarmee ze dit seizoen tournees maakt door Europa en China. Als solist wordt ze gecoacht door Stephen Kovacevich - een van de grote Beethovenspecialisten van dit moment.


Het jaar 250 na Beethoven

In Het jaar 250 na Beethoven laten zij zien waarom Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.