KIK Productions

artiesten

Toneelgroep Jan Vos

Biografie

Over Toneelgroep Jan Vos

toneel op locatie

Toneelgroep Jan Vos brengt toneel op locatie, over mensen die proberen te leven en te overleven in een sterk veranderende wereld. We tonen de complexe werkelijkheid van individuele mensen die schuilgaat achter statistieken, rapporten, beleidsvoornemens en krantenkoppen.


maatschappelijk betrokken

Onze stukken ontstaan niet op de beruchte zolderkamertjes. We trekken er op uit, vinden inspiratie in de wereld om ons heen en gaan het gesprek aan met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. Samen met hen brengen we de krachten in kaart die er rondom een bepaald thema spelen en vertalen die naar persoonlijke verhalen.


gekozen locaties

We spelen onze voorstellingen op locaties die passen bij de gekozen thematiek. We plaatsen onze verhalen midden in de realiteit en bereiken daarmee de mensen waar het in ons werk om draait. Zo spelen we Koning van het Grasland en eerder ook Mansholt op boerderijen, voor een publiek van boeren en andere plattelandsbewoners. GAS spelen we in het centrum van het Groningse aardbevingsgebied. Maar natuurlijk ook in Den Haag, de stad waar er over de gaswinning wordt beslist.


Door heel Nederland: GAS. Levens en liefdes boven de gasbel 

In seizoen 2019-2020 is de door de pers en het publiek bejubelde voorstelling GAS te zien in diverse theaters door heel Nederland. Epicentrum van de vertelling is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer. In de jaren zestig – als de gasbel net is ontdekt – denkt eigenaar Andries een graantje mee te kunnen pikken van de aangekondigde rijkdom. Hierdoor raken de levens van zijn dochters en de mannen van de NAM onlosmakelijk met elkaar verbonden. 


© website Toneelgroep Jan Vos