KIK Productions

artiesten

The Bentleys

Biografie

Over The Bentleys

The Ladies of the 50's & 60's

Vijf professionele muzikanten met ervaring in het theater en op de grote podia en festivals in binnen- en buitenland. In sneltreinvaart nemen ze je mee op een muzikale reis door de beginjaren van de popmuziek; van Amerika naar Engeland en terug. In seizoen 2018 - 2019 en 2019 - 2020 toeren ze met het theaterconcert To Liverpool And Back. Omwille van corona wordt een aantal shows geannuleerd. De band speelt in plaats daarvan een aangepast programma The Summer of Love Love Love. Van 2021 tot en met 2023 speelt de formatie het theaterconcert The Ladies of the 50's & 60's, tezamen met de danseressen/zangeressen The Bendellas.


Britse pop en Amerikaanse vintage rhythm-and-blues

Bassist en zanger Joppe de Vree is de aanjager van het gezelschap. Toen zijn succesvolle 50's en 60’s-band Vezpa stopte, besloot hij zijn droom na te jagen en een doorstart te maken. Maar dan wel met een nieuwe muzikale impuls; niet alleen de Britse popsound, maar ook zijn grote liefde: de Amerikaanse vintage rhythm-and-blues die aan de basis stond.


sound en feel

Hij vroeg vaste muziekkompaan Bouke Bijlsma om in te stappen in dit avontuur. Deze Amsterdamse zanger, gitarist en toetsenist heeft dat randje op zijn stem waarmee je overtuigend nummers kunt neerzetten van iconen als Ray Charles, Fats Domino en Chuck Berry, maar benadert even gemakkelijk de bekende Britse helden. Niet door ze na te bootsen, maar door op zoek te gaan naar de essentie van hun sound en feel. En precies dat is de aanpak van The Bentleys.

Met verder: Timo Jelisen die vooral opvalt met zijn scheurende saxofoon en flamboyante podiumuitstraling; groovemeester Wouter Sterk die met zijn krachtige drums de boel bij elkaar houdt; Onno Postma die gewoon ontzettend mooi gitaar speelt. Ga mee op een muzikale roadtrip door de fifties en sixties met The Bentleys.