KIK Productions

artiesten

Gerlof Meijer

Biografie

Over Gerlof Meijer

strafrecht

Gerlof Meijer (Deventer, 1958) is ruim twintig jaar strafrechter. Tot 1 januari 2016 gaf hij leiding aan de afdeling strafrecht in de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Sindsdien heeft hij zich toegelegd op het inhoudelijke werk en is hij voorzitter van de meervoudige strafkamer. Vanaf 2019 presenteert hij eveneens het theatercollege Strafrecht? Levensecht! 


rechtspraak

Meijer: 'Rechters, officieren van justitie en strafrechtadvocaten dienen de kunst van het vak te verstaan en met voldoende vaardigheden en met gezag hun vak uit te oefenen. Zij dienen ieder vanuit hun eigen positie een belangrijke bijdrage te leveren aan een gezamenlijke verantwoordelijkheid: uitstekende rechtspraak waarin recht wordt gedaan aan verdachte. Als het in het strafrecht goed zit, dan zit het met de rechtspraak ook goed. Het vertrouwen in de rechtspraak is in ons land relatief hoog en dat willen we uiteraard graag zo houden.'


dilemma's van strafrechters

Op heldere manier geeft Meijer in Strafrecht? Levensecht! inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft.


Strafrecht? Levensecht!

Met zijn theatercollege Strafrecht? Levensecht! brengt Meijer het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen. In seizoen 2019-2020 is hij in diverse theaters te zien. Een aantal theatercolleges is geannuleerd in verband met corona. Deze voorstellingen worden later ingehaald. Van 2022 tot en met 2024 reist hij met een geüpdatete versie van dit theatercollege door het land.    

© website Gerlof Meijer