KIK Productions

artiesten

JOHAN

Biografie

Over JOHAN

Een nieuw begin

'Noem het geen reünie, de terugkeer van JOHAN. Een nieuw begin, dat is het', zei de band in 2018. De band van Jacob de Greeuw pakte de draad op waar ze ‘m in 2009 had laten vallen. De wederopstanding van JOHAN ging vergezeld van het album Pull Up.


de band

Het is niet voor het eerst dat JOHAN een doorstart maakt. De aard van het beestje dat Jacob de Greeuw heet wil dat eens in de zoveel tijd het genie uit Hoorn zich losmaakt van dat wat hem bindt. Door de jaren gingen tal van kompanen huns weegs. En scheiden doet lijden. Goddank weet De Greeuw zijn leed te vertalen in tijdloze, unieke popmuziek die deel uitmaakt van de canon van de Nederrock.


vintage JOHAN

Pull Up behoort net als de vier eerdere Johan-albums in die canon. Met dank aan De Greeuw uiteraard, maar evengoed aan bassist Diets Dijkstra, slagwerker Jeroen Kleijn, de nieuwe gitarist Robin Berlijn én producer Frans Hagenaars.


nieuw album en theatertournee JHN21

Voorjaar 2020 is JOHAN gestart met zijn nieuwe album. Vanaf maart 2021 gaat de band op tournee met zijn theaterconcert JHN21, waarin ongetwijfeld nummers van het nieuwe album en klassiekers als Tumble and Fall, Oceans en Everybody Knows te horen zijn.


© website JOHAN