KIK Productions

artiesten

Daniël Boissevain

Biografie

Over Daniël Boissevain

veelzijdig talent

Daniël Boissevain is een veelzijdig talent. Hij manifesteert zich niet alleen als toneel-, televisie- en filmacteur, maar ook als zanger en musicalster. In de voetbalfilm All Stars en in de gelijknamige televisieserie, die werd bekroond met een Emmy Award, speelde Daniël een van de hoofdrollen. Hij speelde in de succesvolle televisieserie Gooische vrouwen en in de eveneens zeer succesvolle speelfilm Gooische vrouwen. Voor zijn rol als Herman Brood in de speelfilm Wild Romance werd Daniël bekroond met een Rembrandt Award voor beste acteur. Voor zijn rol in de musical Doe maar!, over de gelijknamige popgroep, won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor de Beste Mannelijke Hoofdrol.


opleiding

Daniël werd geboren in een familie van artiesten en groeide op in Ruigoord. Als kind reisde hij met het theatergezelschap van zijn ouders over land naar China. Om in het onderhoud te voorzien, speelden zij onderweg straattheatervoorstellingen. Daniël studeerde af aan de Theateracademie in Amsterdam met zijn eigen gezelschap Tevengebroed, waarmee hij met de gelijknamige voorstelling de top Neaf prijs won. Hij begon veeleisende rollen te spelen op het podium, in Brandende Liefde, Ifigenea, Don Quichot, When Harry Met Sally en The Broken Circle Breakdown


film en televisie 

Ook op het witte doek en op televisie was Daniël veelvuldig te zien. Zo speelde hij de hoofdrol in de film Alberta en was hij te zien in onder meer Lek, All Stars, All Stars 2 , Sterke verhalen, Mannen van Mars, internationale productie The Host en de televisieseries Vlucht HS13, Brussel, Zomer in Zeeland en Oogappels.


De Schuldige

In seizoen 2021-2022 speelt Daniël de hoofdrol in de toneelthriller De Schuldige, naar de gelijknamige, succesvolle Deense film Den Skyldige.


© Henneman Agency