KIK Productions

artiesten

VanWyck

Biografie

Over VanWyck

An Average Woman

De Amsterdamse singer-songwriter VanWyck debuteerde in 2018 met het album An Average Woman, dat direct werd omarmd door fijnproevers. De sober gearrangeerde, donkere alt-folk en americana van VanWyck doet denken aan Natalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling – grote namen, maar VanWyck speelt dan ook in de eredivisie.


Molten Rock

Dat bewees ze met haar tweede album Molten Rock in 2019, ‘de mooiste Nederlandse popplaat van 2019’ volgens het Dagblad van het Noorden. De Volkskrant gaf vier sterren en schreef: ‘Het wordt tijd dat iedereen VanWyck leert kennen.’


God Is In The Detour

In oktober 2020 verraste VanWyck met nóg zo'n prachtplaat, het intieme God Is In The Detour. Een lockdown-album waarmee ze tot ver in het buitenland lof oogstte. Zo kreeg het album 4 sterren in het Engelse MOJO magazine.


The Epic Tale of the Stranded Man

In april 2022 is het album The Epic Tale of the Stranded Man internationaal uitgekomen. In februari 2023 vulde ze de prachtige plaat aan met extra nummers voor de Expanded Edition - The Epic Tale of the Stranded Man. In 2022-2023 en 2023-2024 toert VanWyck met het gelijknamige programma langs de Nederlandse theaters. Een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is. Een vrouw probeert hem te redden.


Instant Classics

In seizoen 2024-2025 gaat VanWyck op pad met het theaterconcert Instant Classics, waarin ze de nummers van haar vijfde album Dust Chaser afwisselt met de instant-klassiekers van haar vorige vier platen.


© website VanWyck