KIK Productions

artiesten

Thijs Borsten

Biografie

Over Thijs Borsten

Thijs is een zoon van operazangers; al op jonge leeftijd wordt hij gegrepen door muziek. Na zijn opleiding als improviserend musicus aan het Sweelinck Conservatorium, ontplooit hij zich op vele fronten. Hij is niet alleen pianist in binnen- en buitenland, maar is ook actief als componist.


prijzen

Samen met schrijver Koos Meinderts wint hij de Willem Wilminkprijs. Hij wordt genomineerd voor de compositieopdracht van het North Sea Jazzfestival en wint de prijs voor de beste soundrack op Cinekid48 Hours festival.


arrangementen

Hij verzorgt ook diverse arrangementen; onder anderen voor Tania Kross maakt hij een bewerking van Die Zauberflöte voor scholieren, en muziek voor een jeugdvoorstelling over Mozart.


producer

Ook als producent timmert Thijs aan de weg. Met onder anderen Mathilde Santing, Wende Snijders en Peer de Graaf produceert hij de cd-serie Trapperdetrap, met Koos Meinderts De Liedjesalmanak, en een tiental albums met en voor artiesten uit binnen- en buitenland, onder wie Harrie Jekkers, Mola Sylla en Dina Medina.


theater 

Meer en meer legt hij zich toe op het maken van theatervoorstellingen. Vanaf 1998 maakt Thijs beeldende muziekvoorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit zijn brede belangstelling voor bijzondere muziekstijlen laat hij het publiek in de serie De Uitdaging kennis maken met de mensen achter de muziek. Hij werkt onder meer samen met Tania Kross, Carlos Denia, Izaline Calister, Mola Sylla, Neco Novellas, Mathilde Santing, Zoumana Diarra, Ernst Daniel Smid, Fernando Lameirinhas, Giovanca, Dina Medina en Jeroen Zijlstra.
Dit resulteert vervolgens in nieuwe voorstellingen die dieper ingaan op de artiest en hun achtergrond: Weg van Spanje, Weg van Cuba en Weg van Kaapverdië, Het eiland van mijn vader en Kind van twee werelden. Thijs bezoekt samen met diverse artiesten hun geboorteland en maakt er met filmbeelden een muzikaal reisverslag van.
Met Izaline Calister, Leoni Jansen en Roël Calister reist hij in 2020-2022 en 2023-2024 langs de theaters met De eeuw van Harry Belafonte. In 2022-2023 en 2023-2024 toert hij met Izaline Calister ook met het programma Van De Andere Kant, waarin ze elkaar op humoristische wijze naar zichzelf laten kijken door de ogen van de ander. Daarnaast speelt hij in die twee seizoenen ook met onder meer Ad Knippels en Eric Reddet Pavarotti meets Alberti, waarin Eric (Pavarotti) en Ad (Alberti) de hits van de grote zangers zingen. 
In seizoen 2024-2025 presenteert hij twee voorstellingen. Almacita di Desolato samen met zangeres Izaline Calister, percussionist Russell Soleana en een danseres; een bijzonder Curaçaos volksverhaal over acceptatie en vrijheid, en de kracht van liefde en moed. En Mediterráneo met zangeres Erminia Fernández Córdoba en flamencogitarist Arturo Ramón over de verschillende vormen van geluk aan de Middellandse Zee.  


grenzeloos

De veelzijdigheid en brede belangstelling van Thijs beperkt zich niet tot musiceren, hij brengt mensen ook samen en stimuleert hen om uiting te geven aan de vele mogelijkheden die het podium hen biedt. Hij opereert grensverleggend. Dit wordt door velen gewaardeerd. 


© website Thijs Borsten