KIK Productions

artiesten

Maarten Westra Hoekzema

Biografie

Over Maarten Westra Hoekzema

België

Maarten Westra Hoekzema is een Nederlandse cabaretier die al jaren in België woont.


Team Kwistenbiebel

Hij maakte verschillende theatervoorstellingen die steeds meer op cabaret begonnen te lijken en een steeds breder publiek bereikten.
Als scenarist schreef hij in samenwerking met enkele kompanen de kinderserie Team Kwistenbiebel die dagelijks op de Belgische zender Ketnet werd uitgezonden. Deze ervaring maakt dat zijn voorstellingen zorgvuldig geconstrueerde verhalen zijn.

 

Tired of being young

Met zijn show Tired of being young drong hij in België door tot de grote zalen en verkochten veel zalen in Nederland ook uit. Hij oogstte lovende kritieken in de Nederlandse en Vlaamse pers. Hij kreeg een contract bij het prestigieuze Belgische impresariaat Livecomedy, waarin ook Claudia de Breij, Hans Teeuwen en Micha Wertheim vertegenwoordigd zijn.

 

Ik had eigenlijk nee moeten zeggen

Van 2021 tot en met 2024 speelt hij zijn show Toen eindelijk alles lukte in Nederland en België. Over een man die altijd in zeven sloten tegelijk liep en voor wie plotseling alle dromen uitkomen. In Toen eindelijk alles lukte vraagt Maarten zich af wat ‘alles uit het leven halen’ betekent en waarom zo weinig mensen daarin slagen. In seizoen 2024-2025 toert hij langs de theaters met Ik had eigenlijk nee moeten zeggen over ongemakkelijke momenten in zijn leven en wat die opleveren. 


De pers over Maarten Westra Hoekzema

De Standaard****: ‘Een (h)eerlijke vertelling….’
Knack: ‘Fris en hartelijk theater met een angel.’
Cutting Edge: ‘Hij bedient zich van verschillende soorten humor, maar is vooral origineel.’
Theaterkrant****: ‘Genieten van een guitige verteller.’
Cabaret.nl****: ‘Maarten is een geboren verteller. Wat Maarten ook vertelt, het publiek hangt aan zijn lippen. Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch.'

 

© website Maarten Westra Hoekzema