KIK Productions

Nieuws

Informatie over dementie voor en/of na voorstelling De Vader © Mark Engelen ma 28 nov 2016 Speellijst

Informatie over dementie voor en/of na voorstelling De Vader

Senf Theaterpartners, Kik Productions, Alzheimer Nederland én Samen Dementievriendelijk slaan de handen ineen bij de toneelproductie De Vader. In de voorstelling beleeft het publiek vanuit het hoofd van André (Hans Croiset) de verwarring van iemand met Alzheimer. Johanna ter Steege speelt zijn dochter, Gijs de Lange regisseert. De try-outs van De Vader beginnen op 8 december, de première is op 20 december in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag en de tournee loopt tot 25 maart 2017.

Alzheimer Nederland en Samen Dementievriendelijk zijn bij iedere voorstelling van De Vader aanwezig met een informatiestand. In veel theaters worden ook inleidingen verzorgd die zowel een toelichting geven bij de voorstelling als bij het ziektebeeld dementie.

Nienke van Wezel, projectleider van het programma Samen dementievriendelijk: 'De voorstelling geeft de toeschouwer inzicht in wat het leven met dementie betekent, zowel voor degene met dementie als zijn omgeving. Wij hopen dat dit het begrip vergroot, want iedereen kan met een klein beetje moeite veel betekenen voor een dementievriendelijke maatschappij.'