KIK Productions

Nieuws

Karin Bruers ondersteunt vrouwen in Afghanistan ma 2 okt 2017 Karin Bruers

Karin Bruers ondersteunt vrouwen in Afghanistan

Karin Bruers gaat vrouwen in Afghanistan ondersteunen met het moderniseren van het mozaïekmetier dat bij uitstek geschikt is voor vrouwelijke werknemers. Ze heeft op 10 oktober een overeenkomst getekend met Ir. Alham Omar Hotaki, CEO van CRIDA, de Afghaanse autoriteit voor onafhankelijke ontwikkeling. Het doel van de overeenkomst is om het woman empowerment project in Afghanistan te ondersteunen met kennis op het gebied van mozaïek.

De ervaring die Karin Bruers in Europa heeft opgedaan met haar mozaïekatelier, waar onder andere de Social Sofa wordt vervaardigd, gaat ze delen met ondernemende vrouwen in de regio in en rond Kabul. Het moet een impuls geven aan de kunstvorm die eens zo belangrijk was in dit Aziatische land. Ze gaat ook hulp bieden op het gebied van de organisatie rond grote projecten en het ontwikkelen van de markt van mozaïek. 

Karin Bruers: ‘Ik ben drie dagen in Afghanistan geweest om te overleggen wat onze toegevoegde waarde kan zijn voor de mozaïekcultuur in dit land. De overheid hier heeft erg veel respect voor vrouwen wat erg goed was om te ervaren. Ze zijn daarom bezig met allerlei stimulerende maatregelen op het gebied van woman empowerment. Dat heeft geresulteerd in een overeenkomst van ons atelier met CRIDA (Capital Region Independent Development Authority). Ik heb ook een bezoek gebracht aan de kunstopleiding van de universiteit van Kabul. Veel vrouwen die hier afstuderen kunnen we ondersteunen met het opstarten van een bedrijf op het gebied van mozaïek. Dat is ons doel en dat vinden we natuurlijk prachtig.’