KIK Productions

Nieuws

nieuw album Hiero! © Rick Keus do 9 nov 2017 Speellijst

nieuw album Hiero!

De nieuwe plaat van The Amazing Stroopwafels draagt de titel Hiero. 

De twaalf nummers tellende plaat opent met Tinnitus, waarin frontman Wim Kerkhof zingt over zijn trouwe reisgenoot, de piep in zijn oor die hem altijd begeleidt. Het laatste Brintapak is een autobiografische verhandeling waarin Kerkhof verhaalt over hoe hij van zijn Brinta-verslaving afkwam. (Toen de aan een hardnekkige kotsfobie lijdende zanger/liedjesschrijver op een morgen meelmijt in de Brinta-pap aantrof, was hij in één keer genezen. Fun fact: Kerkhof heeft sinds 1963 niet meer gebraakt.)

Het album bevat ook de eerste samenwerking op cd met andere artiesten in het bijna 39-jarige bestaan van de Stroopwafels. Beatgroep The Kik nodigde zijn oudere Rotterdamse collega’s vorig jaar uit om samen een nummer te schrijven. Dat werd De trap. In Feyenoord zingt Kerkhof over hoe hij zijn zoontje begeleidde naar een voetbalwedstrijd in de Kuip, met een tas met oude kranten mee. Maassluis, waarin Kerkhofs chronische heimwee naar de jaren vijftig resoneert, is een opmerkelijke ode aan de organist Feike Asma. Het lied is een ingenieuze bewerking van de Cantilene van de 19de-eeuwse componist Joseph Rheinberger.

In december begint de theatertour Hiero. In die maand staan de Stroopwafels ongetwijfeld ook weer ergens hoog in de Top 2000 met Oude Maasweg.