KIK Productions

Nieuws

Carel Kraayenhof wint de Edison World Oeuvreprijs 2018! © Reinout Bos do 17 mei 2018 Speellijst

Carel Kraayenhof wint de Edison World Oeuvreprijs 2018!

Carel Kraayenhof krijgt op 6 juli 2018 een Edison voor zijn gehele oeuvre. De Edison Stichting kent hem de prijs toe voor zijn werk en buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek.

Juryvoorzitter Imme Schade van Westrum: 'Ver voor Carel Kraayenhof Nederlands beroemdste bandoneonist werd, had de wereld hem al ruimschoots ontdekt en erkend. Niemand minder dan de vader van de Nieuwe Tango – Astor Piazzolla – nodigde Carel Kraayenhof al in 1987 uit om naar New York te komen. Daar speelde de Nederlander op Broadway (in de musical Tango Apasionado) 'samen' met zijn grote voorbeeld Astor Piazzolla. En niet veel later werd hij met zijn Sexteto Canyengue uitgenodigd door de andere grote tangomaestro Osvaldo Pugliese, dit keer voor optredens in Buenos Aires. Daarna volgt letterlijk het wereldpodium met optredens in Europa, Rusland, Korea, Indonesië, Australië en China.

Carel Kraayenhof behoort in zijn vak tot de absolute wereldtop. Hij wordt onderscheiden door de Argentijnse overheid, hij draagt eraan bij dat de Tango wordt toegevoegd aan de UNESCO’s Lists of Intangible Cultural Heritage en hij treedt op in Beijing in een uitverkochte Great Hall of the People.