KIK Productions

Nieuws

Theater. Mooier dan ooit. © Theater. Mooier dan ooit. wo 21 apr 2021

Theater. Mooier dan ooit.

Op 21 april j.l. is de grootste concert- en theatercampagne die Nederland ooit heeft gekend, van start gegaan. Met het unieke project Mooier dan ooit wil men met (theater)makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek op een bijzondere manier aftellen naar het moment dat alle theaters, poppodia, festivals en opleidingen weer open mogen. Meer dan 300 organisaties uit de hele cultuur- en entertainmentsector werken mee. 

De voorzitter van deze campagne Albert Verlinde: ‘De Covid-19 pandemie heeft niet alleen een spoor achtergelaten in onze mooie sector, maar in heel Nederland. Fysiek, mentaal, financieel, we zijn allemaal op verschillende gebieden geraakt. Als theater, als producent, als gezelschap, acteur, crewlid of kassamedewerker. Maar ook de bezoeker. Na maanden binnen zitten, beperking van sociale contacten, heeft heel Nederland behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven, kortom leven. Op dit specifieke gevoel, deze wens en behoefte, willen wij inspelen. Met deze brede campagne willen we heel Nederland laten weten dat we terug zijn. Dat het kan, dat het veilig is en dat theaterbezoek onderdeel is van het leven. Het licht gaat weer aan. We mogen weer! En wat hebben we het gemist. Dat specifieke gevoel, die magische momenten. Die worden, na deze lange, vreemde tijd, ongetwijfeld... mooier dan ooit!’

In de eerste fase can het project wordt vooruitgekeken en afgeteld. Wat gaat er gebeuren, welke voorstellingen komen er? Daarnaast komen er unieke winacties. Men wint dan niet alleen kaartjes voor de voorstelling, maar alles wat er te winnen is om in de stemming te komen voor een eerste avond theater. Van vervoer, diner, voorstelling, een meet & greet tot een geheel verzorgd weekend. Alles om het eerste avondje uit onvergetelijk te maken.

De bedoeling van deze campagne is dat Nederland met zijn allen aftelt tot het moment waarop de zalen hun deuren mogen openen. Ook de makers worden voor het voetlicht gebracht. Na ruim een jaar niets kunnen doen, krijgen genres en makers in een speciaal voor hen bedoelde week alle aandacht. Zo komt er De week van het cabaret, De week van het theater, De week van de dans, De week van de musical en De week van de klassieke muziek. Het project is gestart op woensdag 21 april 2021 en gaat op zijn minst een jaar door.