KIK Productions

Nieuws

boek met columns van Jasper van Kuijk zo 2 okt 2016 Jasper van Kuijk

boek met columns van Jasper van Kuijk

Sinds maart 2016 schrijft Jasper elke zaterdag een column voor het katern Sir Edmund in de Volkskrant onder de noemer Hoe Moeilijk Kan Het Zijn? In deze rubriek fileert Jasper denkfouten in hedendaagse ontwerpen. 

Maven Publishing geeft een selectie van deze columns uit: 'Noem hem ontwerprecensent, innovatie-expert of de-Paulien-Cornelisse-van-dingen. Met een aanstekelijke mix van ironie en absurdisme verwoordt Van Kuijk herkenbare frustraties én hoe groot het genot kan zijn van goed ontworpen voorwerpen. Hij laat de onderliggende ontwerpprincipes zien en wijst ons de weg naar een gebruiksvriendelijkere, intuïtievere en beter ontworpen wereld.

Waarom worden Spaanse pepers bijvoorbeeld per drie verpakt, terwijl je er zelden meer dan één nodig hebt (tenzij je chili-chili-chili con carne maakt)? Waarom gebruiken we touchscreens in auto’s terwijl dat eigenlijk een heel slecht idee is? Waarom is RTFM (Read the Fucking Manual) de meest gebruikte term bij helpdeskmedewerkers? Waarom stemmen we niet elektronisch? Waarom is de verpakking van een scheermesje zelfs met een betonschaar lastig open te krijgen? Kortom: hoe moeilijk kan het zijn om goed te ontwerpen?'

Hoe Moeilijk Kan Het Zijn? verschijnt op 14 oktober 2016 bij uitgeverij Maven Publishing.   
ISBN 978 94 9249 309 5