KIK Productions

voorstellingen

De oerknal van rock-'n-roll

Persinformatie

De oerknal van rock-'n-roll © Cok van Vuuren
  • Cok van Vuuren
  • Rob Wijtman
  • Bart Wijtman
Cok van Vuuren: gitaar en zang
Rob Wijtman: drums en zang
Bart Wijtman: bas, piano en zang

techniek: Jack Moelands Muss TS, TIM group
theaterconcert 2017-2018

De oerknal van rock-'n-roll

Het is 1954. In de Sun Studio van Sam Phillips in Memphis nemen Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hun eerste platen op. Zij luiden een nieuw tijdperk in. Het begin van de rock-‘n-roll.

De mannen van Ocobar nemen je mee naar de oorsprong van de rock-‘n-roll. Naar Memphis. Daar is de Sun Studio. Hier is het begonnen. Hier heeft de oerknal ooit geklonken. Hier nam Elvis zijn eerste nummers op.

Met behulp van live muziek (nummers als That’s All Right, Mama van Elvis, Blue Suede Shoes van Carl Perkins, I Walk The Line van Johnny Cash, Great Balls Of Fire van Jerry Lee Lewis en Ooby Dooby van Roy Orbison), sterke verhalen en prachtige beelden neemt Ocobar je mee op deze fascinerende reis naar de oerknal van de rock-‘n-roll.

Ocobar was de huisband van het legendarische sportprogramma Holland Sport. De formatie reisde samen met Wilfried de Jong langs de theaters met de voorstellingen Man & Fiets en Non Stop New York. Daarnaast speelde de band in een aantal voorstellingen van Freek de Jonge, waaronder Van A naar Z en met Ricky Koole en Leo Blokhuis in Buitenstaanders en New Orleans.