KIK Productions

artiesten

Christel de Laat

Biografie

Over Christel de Laat

Nel

Christel de Laat, ‘n bourgondische Brabantse comédienne uit Schijndel, is autodidact. In 1996 start ze, uit het niets, bij een Brabantse Feesterij waar ze al vrij snel op nagenoeg alle themafeesten de hoofdrol vertolkt. Zij was als typetje Nel gedurende lange tijd het gezicht van het bedrijf. Na er ruim 4 jaar fulltime gewerkt te hebben, werd de Feesterij te klein voor Christel de Laat en ging ze in 2000 als zelfstandige aan de slag. Bij Omroep Brabant had Christel tijdens haar Feesterij-periode al furore gemaakt met het tv-programma Da’s Nel. Als het typetje Nel bezocht ze in Brabant per fiets markten, horecagelegenheden en toeristische locaties.


actrice en presentatrice

Dat Christel zich als zelfstandige onder de naam 'NEL entertainment' profileerde was dus eigenlijk heel voor de hand liggend. Inmiddels is ze met haar bedrijf al meer dan 15 jaar succesvol actief als allround improvisatie-actrice en presentatrice. Naast haar carrière als comédienne was Christel ook te zien op tv. Onder meer bij het programma Ook dat nog waar ze de sketches voor haar rekening nam en in The Leed Night comedy, een humoristisch programma. Mensen kennen haar ook van De Jopie Parlevlietshow, waarin ze schitterde als Mini, de assistent van Jopie. Of van Toren C waar ze vaak bij de koffieautomaat haar mannetje staat. Meerdere seizoenen heeft ze haar bijdrage aan Toren C geleverd.


Omroep Brabant

Het kijkerspubliek van Omroep Brabant kende haar reeds van Da’s Nel en inmiddels heeft ze daar haar visitekaartje diverse keren achtergelaten. Met name Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje dat ze al voor de vierde keer presenteert. Wolfseinde: een tv-feuilleton dat bestond uit twee jaargangen en FijnFisjeNie, waarin ze tijdens carnaval vier dagen in de studio actief was als een van de presentatoren. Sommige tv-fragmenten van FijnFisjeNie en Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje vonden hun weg op YouTube en scoorden binnen enkele dagen ruim 150.000 hits.

Ook filmproducenten weten haar te vinden. In een paar films vervulde ze een klein gastrolletje. New kids Nitro, Wiplala, en Kankerlijers zijn de bekendste. 


theatertournee En door!? 

Eind 2014 maakte het theater met Christel de Laat kennis. Met de Warme Winter Show van Karin Bruers beleefde ze een nagenoeg uitverkochte toer langs 35 Brabantse theaters. Een succes dat naar meer smaakt. In januari 2017 gaat ze op pad met haar eerste cabaretprogramma Christel de Laat. Zij vervolgt deze tournee in najaar 2017. In 2018, 2019 en 2020 toert ze langs de schouwburgen met haar tweede solo Zijn daar nog vragen over? De voorstellingen uit voorjaar 2020 die omwille van corona zijn geannuleerd, haalt ze later in. Haar voorstelling Hoe dan?! wordt om dezelfde reden een jaar uitgesteld. Deze speelt ze van 2021 tot en met 2023. In seizoen 2023-2024 en 2024 - 2025 is En door!? te zien, over hoe haar voormalige motto En door! veranderde toen ze in de beugels van de gynaecoloog lag. Sindsdien is het hollen of stilstaan.  

© website Christel de Laat