KIK Productions

artiesten

Kirsten van Teijn

Biografie

Over Kirsten van Teijn

Theaterprogramma's

(S)EXPERIMENT - 2020-2021-2022
NOBEL - 2018-2020
ZALF - 2016-2018
HEILLOOS - 2014-2016


Prijzen

In 2013 won Kirsten de Jury-, Publieks- & Persoonlijkheidsprijs op het Groninger studenten cabaretfestival uit handen van juryvoorzitter en Volkskrant-recensent Patrick van den Hanenberg. Eerder dat jaar won ze ook al de Jury- en Publieksprijs op het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival.

 

Opleiding

In 2013 studeerde Kirsten af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Na de 4-jarige opleiding maakte zij haar afstudeervoorstelling samen met regisseur Ineke Nijssen (Kommil Foo).

 

Juryrapport

'Kirsten is een sensuele dame die haar publiek bij de lurven grijpt, maar ook een Razende Roeland die de meest banale onderwerpen de zaal in slingert zonder echter plat te worden. Dat kan alleen een ware comédienne. Een assertieve idioot die de radeloosheid tot kunst heeft verheven.'


Jeugd

Kirsten (1989) groeide op tussen de koeien en de schapen in het Noord-Hollandse dorpje Heiloo. Op 12-jarige leeftijd speelde zij bij het Jeugdtheater Heiloo waarna ze op 18-jarige leeftijd de vooropleiding theater volgde in Utrecht.


Stijgend Applaus

Op voordracht van de VSCD-Cabaretprijzenjury heeft het bestuur van de Stichting Blijvend Applaus voor 2016 een Stijgend Applaus Stipendium toegekend aan Kirsten.


(S)EXPERIMENT

Vanaf najaar 2020 gaat Kirsten op pad met haar cabaretvoorstelling (S)EXPERIMENT, waarin ze op hilarische wijze verslag doet van haar leven met haar vriend én vriendin, aangevuld met prachtige liedjes over identiteit, seksualiteit en gender. En natuurlijk coronaproof. 

 

© website Kirsten van Teijn