KIK Productions

artiesten

Izaline Calister

Biografie

Over Izaline Calister

Edison

Izaline Calister, Edison winnares 2009, heeft als singer-songwriter de afgelopen 16 jaar een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa en meer recentelijk Bendisiona leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1-hits op. Haar studioalbums Soño di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele, Speransa en Kandela zijn wereldwijd uitgebracht.


internationaal succes

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, trad zij op door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en speelde op festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival.

De BBC vertoont een minidocumentaire over haar in 2006.


samenwerkingsverbanden

In 2007 zingt Izaline voor de koningin tijdens het Bevrijdingfestival, terwijl ze begeleid wordt door het Metropole Orkest.
In 2010 wordt ze door de Verenigde Naties gevraagd om een lied te vertolken op hun hoofdkantoor in New York, ter nagedachtenis aan de slavernij, in samenwerking met de wereldberoemde gitarist en producer Nile Rodgers (Chic). Andere samenwerkingen zijn onder meer met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en rapper Fresku, met wie ze het nummer Cirkels maakt.

In 2013 speelt Izaline in twee muziektheaterproducties van het Volksoperahuis en zingt ze met het Metropole Orkest voor de Viering van het 200-jarige Koninkrijk. Met dit orkest treedt ze ook op tijdens de openingsavond van North Sea Jazz Curaçao 2014.

Izaline heeft inmiddels acht cd’s uitgebracht met voornamelijk eigen composities en bewerkingen van liedjes uit het Curaçaose songbook. Haar laatste cd Rayo Di Lus (Ray of Light) verschijnt in april 2016. In dat jaar is ze ook Artist in Residence van het jazzfestival Amersfoort.TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin /Van de Andere Kant / Almacita di Desolato

In de seizoenen 2016 - 2018 toert Izaline langs de Nederlandse theaters met haar programma LATIN DIVA, waarin ze op luchtige wijze op zoek gaat naar het divaschap en ondertussen de naar haar smaak mooiste liedjes van de latin diva's zingt, gecombineerd met nummers van haar cd Rayo di Lus. In 2019 - 2020 en 2020 - 2021 trekt ze samen met Thijs Borsten langs de schouwburgen met de persoonlijke voorstelling Het eiland van mijn vader. Izaline en Thijs spelen in 2020 - 2021 en 2023 - 2024 ook samen met Leoni Jansen en Roël Calister het concert De eeuw van Harry Belafonte, een muzikaal eerbetoon aan deze veelzijdige man, acteur, zanger en activist. In seizoen 2022, 2023 en 2024 maken Thijs Borsten en Izaline Van De Andere Kant, waarin ze elkaar op humoristische wijze naar zichzelf laten kijken door de ogen van de ander. In 2023 - 2024 speelt Izaline ook TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin, waarin ze haar overgrootmoeder Juliet (1836 - 1875) tot leven brengt, onder andere met behulp van de documentaire over Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in 1795, die ze samen met Thijs maakte. Juliet maakte alles mee: de slavernij én de afschaffing ervan. In 2024-2025 spelen Thijs en Izaline het theaterconcert Almacita di Desolato, naar een Curaçaos volksverhaal over acceptatie en vrijheid, en de kracht van liefde en moed, met muziek, zang, dans, hypnotiserende ritmes en exotische klanken.


© website Izaline Calister