KIK Productions

voorstellingen

De nieuwe Madonna

Persinformatie

De nieuwe Madonna © Mark Uyl
geluid: Damir Turkanovic
licht: Wouter van den Bosch
regie: Eva Bauknecht


management: Strictly Creative Music Management | strictlycreative.nl
theaterconcert 2016-2017

De nieuwe Madonna

Anneke speelt 80’s klassiekers solo

Als rockzangeres toert Anneke van Giersbergen al vele jaren succesvol door binnen- en buitenland. De tour rond haar laatste soloalbum Drive deed wereldwijd meer dan 25 landen aan.

Haar akoestische solo-optredens bij De Wereld Draait Door krijgen echter evenzoveel bijval en in seizoen 2015-2016 liet de zangeres een lang gekoesterde wens om een theatervoorstelling te maken in vervulling gaan.

Haar dromen vervullen, dat doet Anneke al sinds ze als tiener op haar zolderkamertje in Sint-Michielsgestel besloot dat ze zangeres ging worden. Twijfel was er niet en ook geen plan B, wel de liefde voor muziek en die van Madonna en Prince in het bijzonder.

Madonna was haar grote voorbeeld. Anneke vertelt tijdens de voorstelling over haar jeugdige obsessie met de Amerikaanse artieste. Muzikaal sloeg Anneke al snel andere wegen in, maar de fascinatie bleef.

Als drukke tiener stortte Anneke zich vol overgave in de wereld van muziek. Pop uit de jaren tachtig staat symbool voor die periode. Cindy Lauper, George Michael, INXS, en Duran Duran, ze komen allemaal voorbij. De cheesy producties zijn echter vervangen door mooie, akoestische uitvoeringen.

Een podium en een microfoon: alles waar Anneke toen van droomde en alles wat ze nu nodig heeft om haar publiek te ontroeren.

www.annekevangiersbergen.com