KIK Productions

voorstellingen

De Schuldige

Persinformatie

De Schuldige © Merlijn Doomernik
Oscar Holm: Daniël Boissevain
script: Gustav Möller en Emil Nygaard Albertsen
vertaling: Tom Kleijn
regie: Henk de Reus
decor: Louise Caspers
soundscape: Stijn Hoes 
lichtontwerp: Maarten Verheggen
techniek: Maarten Verheggen en Joep van der Velden
diverse stemmen door: Frieda Barnhard (Ellen), Casper Gimbrère, Bibi Boissevain, Sam Rahman, Natasja Loturco, Sabri Saddik, Cara Janse (Mathilde), Nyncke Beekhuyzen, Ruben Lürsen, Rein Hofman, Wendy Briggeman en Bart Rijnink.

met dank aan:
Nordiska ApS – Copenhagen
Soundcircus geluidsstudio
Theater Bellevue 

De Schuldige is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Kickstart Cultuurfonds. 


De film Den Skyldige (2018) is internationaal bewierookt. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2018. De Nederlandse filmrecensenten onthaalden de film op een sterrenregen. Trouw prees het ijzersterke script. De Volkskrant: ‘een buitengewoon effectieve thriller, maar ook een portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven’. NRC: ‘Bij Den Skyldige hou je 85 minuten lang je adem in’.
theaterthriller 2021-2022

De Schuldige

In de bloedstollende theaterthriller De Schuldige beantwoordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen.

Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden.

De Schuldige is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige ons beeld van goed en kwaad.