KIK Productions

voorstellingen

Tribute to Barbra Streisand

Interview

Tribute to Barbra Streisand
Petra speelt het concert afwisselend met drie of vier muzikanten. 
theaterconcert 2021-2022

‘Ze zingt, acteert, regisseert én produceert; alles van een ongekend hoog niveau.’

© Bureau Petra Berger
Petra Berger over haar Tribute to Barbra Streisand


Vanaf februari 2020 speelt zangeres Petra Berger met haar band een uniek eerbetoon aan levende legende Barbra Streisand. Om het repertoire van Barbra Streisand te vertolken heb je een topzangeres nodig. Petra Berger staat bekend om haar vocale veelzijdigheid en kwaliteit en weet daarmee al jaren een grote schare fans aan zich te binden. Tel daar haar persoonlijke bewondering voor Streisand bij op en alle ingrediënten voor een mooie hommage zijn aanwezig.

Wat betekent Barbra Streisand voor jou persoonlijk?
Behalve voor haar uitzonderlijke zangkunst heb ik ook enorm veel respect voor haar als vrouw. Ze heeft zoveel kwaliteiten. Ze zingt, acteert, regisseert én produceert; alles van een ongekend hoog niveau. Haar drang naar perfectie herken ik erg goed en ook hoe moeilijk dat voor jezelf is; je vraagt erg veel van jezelf. Tegelijkertijd zorgt dat er ook voor dat je je blijft ontwikkelen en blijft groeien; dat is het goede aan deze eigenschap. Barbra is ook nog een sociaal-maatschappelijk en politiek actieve vrouw die haar idealen ten volle nastreeft. Een prachtig voorbeeld voor mij in mijn persoonlijk leven.

Heb je zelf een favoriet Streisandnummer?
Dat is moeilijk kiezen! Maar als ik er één moet noemen dan is het ‘The way we Were’. Het is een prachtige compositie met mooie, lyrische zanglijnen en veel verschillen in dynamiek. Een echte uitdaging om dat lied goed te doseren als ik het zing in de voorstelling. De tekst is ook prachtig en betekenisvol. Herinneringen, goed of slecht, zijn deel van ons leven en bepalen voor een groot deel wie we zijn geworden. Het koesteren van herinneringen is waardevol, terugkijken met een glimlach en vooral de goede momenten vasthouden.

Wat kunnen bezoekers verwachten van jouw hommage aan Streisand?
De muziekstijl en het repertoire van Streisand zijn naar mijn mening tijdloos. Samen met mijn band breng ik de grote hits van het album ‘Guilty’ en muziek uit de films ‘Yentl’, ‘Funny Girl’ en ‘A star is born’. Ook het mooie nummer ‘Somewhere over the rainbow’, dat Ariana Grande zong als afsluiting van het ‘One Love Memorial Concert’ en ‘Memory’ uit Cats komen voorbij. Maar we gaan ook terug in de tijd naar de jaren zestig waarin de carrière van Streisand begon met klassiekers als ‘Moonriver’ en ‘Cry me a river’. De focus van het programma ligt niet alleen op haar oeuvre, maar ook op haar levensloop. De voorstelling wordt omlijst door projecties en beelden van Streisand. Zo vertelt ze bijvoorbeeld als jong meisje over haar dromen. In de voorstelling volg ik haar tot de ster die ze nu is. Ik vertel over haar tomeloze ambitie en drijfveren en over haar perfectionisme en angsten. Zo heeft zij 20 jaar lang door podiumvrees niet durven optreden. Voor mij is dit één van de mooiste voorstellingen die ik ooit heb mogen spelen.

Tribute to Barbra Streisand, vanaf februari 2020 in diverse theaters. Kaarten via de website en aan de kassa van de theaters.