KIK Productions

voorstellingen

Sound of Silence

Persinformatie

Sound of Silence © Sanâa Swart
  • Richard Heijerman
zang, gitaar en piano: Joost Botman
zang: Niels van der Gulik
percussie: Richard Heijerman

licht en geluid: Lourens Bood
beelden: Sanâa Swart, Kim Ooteman
met speciale dank aan: Kees en Annie Ooteman, Mathew Fransen en Jan Koopman 
theaterconcert 2017-2018

Sound of Silence

The Story of Simon & Garfunkel 

Joost Botman en Niels van der Gulik komen uit West-Friesland, in de kop van Noord-Holland, maar als zij het repertoire van hun helden Paul Simon en Art Garfunkel zingen, nemen zij het publiek moeiteloos mee naar New York, waar dit meest succesvolle muzikale duo ooit, begon.

Met behulp van prachtige muziek, verhalen, anekdotes en beelden uit de roerige jaren 60 en 70 vertellen Joost en Niels op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes, de botsingen tussen de twee mannen, hun professionele scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981.

Net als Simon en Garfunkel zijn Joost en Niels soms ook op zoek naar verbondenheid, maar in hun muzikale spel vinden ze elkaar altijd weer terug. De lol spat er vanaf bij de uptempo nummers en bij de breekbare nummers bezorgen ze het publiek kippenvel.

Sound of Silence is niet alleen een feelgoodconcert, het werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water.