KIK Productions

artiesten

Mart Hillen

Biografie

Over Mart Hillen

winnaar Rabo On Stage en Finger Style Academy Awards

In 2016 wint fingerstyle-gitarist Mart Hillen de theaterwedstrijd Rabo On Stage in Zutphen. Fingerstyle betekent in het geval van Mart dat hij basgitarist, gitarist en drummer inéén is. Hij bespeelt de snaren met zijn vingers (soms ook met plectrum) en drumt tegelijkertijd op de klankkast van zijn gitaar. In zijn eentje is hij als het ware een volwaardige band. In de finale wordt Mart uitgeroepen tot ambassadeur van de gitaar. 


Nadat Mart als winnaar is uitgeroepen van Rabo On Stage en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, is hij te horen op 3FM, staat hij op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van de Edwin Evers Band en MAAN.


De jury van de Fingerstyle Academy Awards over Mart: ‘We zagen een totaalplaatje dat helemaal klopte. Een gitaarvirtuoos, het ziet er goed uit, het klinkt goed’. De Australische meestergitarist Tommy Emmanuel was diep onder de indruk toen hij Mart hoorde spelen.


#1

Van 2018 tot en met najaar 2021 trekt Mart langs de theaters met zijn voorstelling In Concert. Omwille van corona is een aantal concerten afgelast, maar later alsnog gespeeld. Het geplande theaterconcert Mart & Movies, waarin hij nieuwe arrangementen maakt van filmmuziek, is verplaatst naar seizoen 2021 - 2022. Hij speelt dit programma van 2021 tot en met 2023. In 2023-2024 en 2024-2025 gaat hij op pad met #1; met én over nummer 1-hits, en waarom mensen, en in het bijzonder hijzelf, er zo van houden.